
Danes me je prijateljica Saša Alovič na facebooku presenetila s prečudovito ikebano, ki jih sama izdeluje za svojo dušo. Izdelkov ne prodaja mi je pa dala super idejo, kako lahko ugodno izdelamo svojo za na grob ali pa za domačo dekoracijo. Naj me vrag pocitra če mi še kdo reče da Slovenija ne premore talentiranih ljudi :). Prelepa lepooka Saša to žilico zagotovo ima.

Sašo sem spoznala ob sicer neljubem dogodku, ko je umrl moj kuža Piko, ampak mi je nudila in mi še sedaj nudi veliko podpore, da lažje preživim ko mi je najtežje. Punca premore ogromno ljubezni pa potrpežljivosti, ko se mora soočati z mojo žalostjo :). Za nameček ima še na las Pikiju podobnega kužka in po njenih besedah naju je ravno to povezalo.


Oba imata kratke nogice, dolgo dlako, ter dve pikici nad učki ki so sicer pri Pikiju že zelo sive :). Hvala lubika ker si <3
Ker pa je tako srčna mi je dala podatke za izdelavo domače ikebane in ker se približuje dan mrtvih 1.11.2016 vam tu posredujem navodila, kako si sami lahko izdelate svojega.
Rabite:
- zvrhan koš suhega cvetja, ki ga lahko naberete ob enem lepem družinskem sprehodu
- vrtne škarje za rezanje cvetja
- gobo za izdelavo ikebane (Saša je kupila svojo zelo poceni v Kiku)
- veliko dobre volje in ustvarjalnosti.
Ko vse to date na kup poskrbite, da boste v prostoru kjer vam razmetavanje ne bo povzročilo večjih preglavic. Lahko se poslužite tudi delavnice, kot je to storila Saša če takega prostora nimate si le nastavite kak koš kamor boste sproti odmetavali odvečne kose rastlinja in odrezkov gobe.
Kot razberete iz spodnjih slik je ona uporabila smrekove veje, različne storže in pa nekaj barvastega cvetja, ki ga lahko ravno tako kupite umetnega v kaki trgovinici ali pa ga utrgate na svojem vrtu če v tem času še kaj raste :).
če uporabljate sveže rastline, dajte to zeleno gobo v posodo ali na kak nizek podstavek in jo oblijte z vodo, tako bo ikebana ostala sveža dlje časa.
Z malo domišljije nato gobo okrasite. Saša je naredila tole lepotico:
Želim vam veliko ustvarjanja z vašo družino.
Martina Mlakar
Leave a Reply