
Velikokrat dobim vprašanje, kako pripraviti makaronovo meso tako, da prepričam tudi mesojedce. Sedaj imam tukaj recept, kako lahko to naredite tudi vi in potem obrok pojeste brez slabe vesti.
Moj mož je v prehodu na vegetarjansko prehrano najbolj pogrešal ravno makaronflajš in filane paprike. Sem rekla, da raziščem in nastalo je tole:
Čas priprave: cca 40min
Kaj potrebujem:
- bio drobljenec,
- razna zelenjava,
- sojina omaka,
- makaroni
- paprika v prahu
- paradižnikov koncentrat
Začnemo z pripravo zelenjave. Operemo jo in jo narežemo na majhne koščke. Jaz največkrat uporabim; papriko, por, čebulo, bučke, korenje in svež paradižnik.
Ko je zelenjava pripravljena, jo stresemo v ponvico kjer smo že v naprej segreli par kapelj olja. Zelenjavo pražimo toliko časa, da se razpusti. Nato vmes stresemo bio drobljenec. Premešamo in dodamo sojino omako. Pražimo še cca 3 minute nato dolijemo vodo. V vodo dodamo papriko v prahu in paradižnik v tubi ter premešamo.
Vmes ko pražimo zelenjavo na plin pristavimo lonec z vodo vanjo damo 2-3 sveže paradižnike. Kuhamo jih tako dolgo da popoka lupina. Vzamemo jih iz vode in jih olupimo. Olupljene damo na desko in jih narežemo na kocke ter dodamo v zelenjavo z drobljencem.
Na hitro pomešamo, poskusimo in po potrebi še dosolimo. Kuhamo še cca 5 min, nato premaknemo na najmanjši plin in ubistvu samo še grejemo.
Na štedilnik damo lonec z vodo v katerem bomo kuhali makarone. (jaz kupujem makarone,ki imajo napisano, da lahko vsebujejo sledove jajc in mleka. To piše zato ker je pakirano v tovarni, kjer uporabljajo te proizvode in ne pomeni, da je sama sestavina tudi v artiklu. Pa še denarnici prijazno je).
Ko so makaroni kuhani jih postrežemo z polivko. Jaz rada jem veliko zelenjave zato je v sami polivki res veliko le-te. vi lahko date zelenjave manj, da prevladuje drobljenec.
Končni izdelek izgleda takole:
Zraven lahko postrežete tudi solato, meni jo je moj mož pridno rezal medtem, ko sem pridno dokumentirala postopek priprave :).

Pa dober tek!
Martina Mlakar
Leave a Reply