Veganske polnjene paprike

Že kar nekaj časa je, odkar živim vegansko. In vsak dan odkrijem, kaj novega. Vsakič ko se pripravljam, na to, da skuham kosilo se z veseljem poučim, kaj vse bi z možem še lahko jedla.

Zelo velik izziv je bil, kako narediti veganske filane paprike, ki jih je moj mož kot mesojedec res oboževal. Moj Luka namreč nima odpora, do mesa ampak je prenehal z mesom iz etičnih razlogov in se tega drži, že 2 leti :)))).

Veliko kombinacij sem poizkusila nobena ni bila tako dobra, kot je ta različica. Uporabila sem drobljenec (tega imam kupljeno na zalogo), paradižnikova mezga v steklenici iz eurospina (meni je fantastična in cenovno zelo ugodna, steklenice pa potem porabim jeseni, ko se dela sok iz grozdja).

Torej priprava ni zahtevna, pripravi jih lahko vsak, res pa je da je sama dolžna postopka cca 1h. Zatorej obrok ni hitro pripravljen.

Sestavine za polnilo:

  • Dolgozrnati riž,
  • paprika katerekoli barve (meni je všeč rumena paprika)
  • paradižnikova mezga (zmanjkalo mi je domače, zato sem kupila v steklenicah po 1L v Eurospinu)
  • sojina omaka
  • strok česna

Sestavine za polivko:

  • drobljenec
  • zelenjava po želji

Tukaj si lahko pogledaš izdelavo polivke.

Sama naredim polivko enako za polnjene paprike ali pa za makaronovo meso :).

Postopek priprave je sledeč:

Pripravimo makaronovo meso po postopku, ki je opisan zgoraj. V osnovi vedno uporabim makaronovo polivko in se obnese super.

Skuhamo riž. Ko je riž kuhan, ga zmešamo v polivko. damo ga malo manj, kot je drobljenca. V že prej sčiščene paprike bomo napolnili, mešanico drobljenca in riža. Jaz ne uporabljam pokrovčkov, se super skuha in ostane vse v papriki. Po želji lahko dodate pokrovčke.

Posebej pripravimo omako. Uporabila sem 2L paradižnikove omake ter 1L vode. V mešanico paradižnika in vode sem stisnila strok česna, dodala 1 čajno žličko sojine omake in dodala ščepec soli in premešala. Počakala sem ,da zavre in nato dodala paprike. Kuhala sem še cca 25min. Kuhajte dlje, če imate radi papriko bolj mehko.

Postrežemo s pire krompirjem ali čičerikinim pirejem. V obeh primerih končni izdelek izpade super.

Naj vam tekne!

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*