
Že kot mala punčka sem pri stari mami velikokrat jedla kruhove šnite, samo da jih je ona pripravljala v jajcih. Zelo dolgo jih nisem jedla odkar sem se odločila za veganski stil življenja. Lani pa je nekaj preskočilo in sem si jih zaželela.
Postopek je hiter, enostaven na koncu pa dobimo božanske kruhke v testu, ki se ne razikujejo veliko od “pravih” šnit.
Pa pojdimo in jih naredimo..
Kaj rabim:
- sojino mleko
- star kruh
- sol,sladkor
- moka
Postopek priprave:
Pripravili bomo maso za palačinke. V posodo nalijemo mleko, za dve osebi je dovolj cca 4dcl mleka (jaz vedno delam po občutku). V mleko dodamo ščepec soli in 2 čajni žlički sladkorja. Pripravimo moko in jo med miksanjem mleka počasi dodajamo, da pride gostljata zmes, ki počasi teče iz stepalk mešalnika.
Masa je narejena. Narežemo kruh na ne predebele in ne pretanke kose. Na krožnik kapnemo malo mleka in vanj namočimo kruh (to naredimo pri starejšem kruhu da se malenkost zmehča, pri svežem kruhu namakanje ni potrebno).
Ko je kruh namočen, v ponev pripravimo olje in ga segrejemo. Če je dovolj vroče lahko poskusimo tako, da kapnemo malo mase, ki mi je ostala ali pa pomočite ročaj lesene kuhovnice. Če se pojavijo okoli mehurčki je olje dovolj segreto.
Kruhove rezine pomočimo v maso, ko je olje že vroče in nič prej. Pazimo da je cela rezina “oblečena”v maso.
Pomočene damo v vroče olje.
Pri cvrenju jih nimamo na polnem ognju, ampak nekje vmes da bodo tople tudi na sredini (če bomo imeli plin do konca se bodo zapekle na zunaj notri bodo še mrzle, zato kar počasi). Na eni strani jih pečemo dokler ne porjavijo.
Ko so pečene iz obeh strani jih damo na krožnik s papirnimi brisačami, da popivnajo odvečno olje.
Ko so malenkost ohlajene, (samo še vedno tople) jih postrežemo. Posujemo s sladkorjem, lahko dodamo tudi malo cimeta :).
Postreženo izgleda takole:
Pa dober tek!
email: info@mar-tina.si
Facebook stran: https://www.facebook.com/Pike-Poke-163079443902661/
Leave a Reply