Veganske kruhove “šnite”

Že kot mala punčka sem pri stari mami velikokrat jedla kruhove šnite, samo da jih je ona pripravljala v jajcih. Zelo dolgo jih nisem jedla odkar sem se odločila za veganski stil življenja. Lani pa je nekaj preskočilo in sem si jih zaželela.

Postopek je hiter, enostaven na koncu pa dobimo božanske kruhke v testu, ki se ne razikujejo veliko od “pravih” šnit.

Pa pojdimo in jih naredimo..

Kaj rabim:

  • sojino mleko
  • star kruh
  • sol,sladkor
  • moka

Postopek priprave:

Pripravili bomo maso za palačinke. V posodo nalijemo mleko, za dve osebi je dovolj cca 4dcl mleka (jaz vedno delam po občutku). V mleko dodamo ščepec soli in 2 čajni žlički sladkorja. Pripravimo moko in jo med miksanjem mleka počasi dodajamo, da pride gostljata zmes, ki počasi teče iz stepalk mešalnika.

15045482_10209328583226029_691332023_o15034377_10209328583266030_90589980_o

Masa je narejena. Narežemo kruh na ne predebele in ne pretanke kose. Na krožnik kapnemo malo mleka in vanj namočimo kruh (to naredimo pri starejšem kruhu da se malenkost zmehča, pri svežem kruhu namakanje ni potrebno).

15034009_10209328583626039_1071927868_o15064887_10209328583866045_1489035210_o

Ko je kruh namočen, v ponev pripravimo olje in ga segrejemo. Če je dovolj vroče lahko poskusimo tako, da kapnemo malo mase, ki mi je ostala ali pa pomočite ročaj lesene kuhovnice. Če se pojavijo okoli mehurčki je olje dovolj segreto.

Kruhove rezine pomočimo v maso, ko je olje že vroče in nič prej. Pazimo da je cela rezina “oblečena”v maso.

15064068_10209328584066050_575132223_o

Pomočene damo v vroče olje.

15060275_10209328584106051_876590728_o

Pri cvrenju jih nimamo na polnem ognju, ampak nekje vmes da bodo tople tudi na sredini (če bomo imeli plin do konca se bodo zapekle na zunaj notri bodo še mrzle, zato kar počasi). Na eni strani jih pečemo dokler ne porjavijo.

15033932_10209328584146052_203502086_o

15034417_10209328584186053_1401449126_o

Ko so  pečene iz obeh strani jih damo na krožnik s papirnimi brisačami, da popivnajo odvečno olje.

15008014_10209328584306056_1924762555_o

Ko so malenkost ohlajene, (samo še vedno tople) jih postrežemo. Posujemo s sladkorjem, lahko dodamo tudi malo cimeta :).

Postreženo izgleda takole:

15060232_10209328584426059_945581324_o

Pa dober tek!

logo_300

email: info@mar-tina.si

Facebook stran: https://www.facebook.com/Pike-Poke-163079443902661/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*