
Da ne bomo vedno jedli samo juhice in polivke, sem tokrat pripravila recept za lazanjo. Meni je zelo všečna saj na koncu, ko pojem nimam nikoli občutka, da sem pojedla nekaj težkega.
Postopek priprave je enostaven in ne zahteva veliko časa. Primeren za vse okuse :).
Čas priprave: cca 20-30min
Kaj potrebujem:
- široke rezance
- smetano za kuhanje
- bučke
- česen
- navadni sojin jogurt (po izbiri)
Postopek izdelave:
V mikser damo polovico bučke, (če so sveže in bio jih dajte z lupino drugače pa olupite, da ne bo grenilo) 1 strok česna, malo soli ter 2 jušni žlici sojinega jogurta.
Notri vlijemo 1 smetano za kuhanje. Zmiksamo in nastane tekoča zmes, ki jo bomo polili po rezancih.
Dajmo v slano vodo kuhati rezance.
Ko so rezanci kuhani jih odlijemo in vrnemo v posodo. Kanemo malo olja in jih premešamo. To bo preprečilo, da bi se rezanci sprijeli. Stresemo v protvan in dodamo polivko ter drugo polovico bučke, ki smo jo že prej narezali.
Če ste vegetarjanci lahko po vrhu potresete še sir, če ne damo pečti na 250 stopinj za 20min brez sira. Se lepo zapeče in zelo okusno je. Po vrhu potresemo še svež drobnjak, ki popestri končni izdelek in okus.
Povsem enostavna in preprosto božanska jed.
Pa dober tek!
email: info@mar-tina.si
Facebook stran: https://www.facebook.com/Pike-Poke-163079443902661/
Leave a Reply