Veganska lazanja

Da ne bomo vedno jedli samo juhice in polivke, sem tokrat pripravila recept za lazanjo. Meni je zelo všečna saj na koncu, ko pojem nimam nikoli občutka, da sem pojedla nekaj težkega.

Postopek priprave je enostaven in ne zahteva veliko časa. Primeren za vse okuse :).

Čas priprave: cca 20-30min

Kaj potrebujem:

  • široke rezance
  • smetano za kuhanje
  • bučke
  • česen
  • navadni sojin jogurt (po izbiri)

Postopek izdelave:

V mikser damo polovico bučke, (če so sveže in bio jih dajte z lupino drugače pa olupite, da ne bo grenilo) 1 strok česna, malo soli ter 2 jušni žlici sojinega jogurta.

15215969_10209415095908792_863779753_o

Notri vlijemo 1 smetano za kuhanje. Zmiksamo in nastane tekoča zmes, ki jo bomo polili po rezancih.

 

15182524_10209415094788764_2047593016_o

Dajmo v slano vodo kuhati rezance.

15204127_10209415095348778_1531232009_o

Ko so rezanci kuhani jih odlijemo in vrnemo v posodo. Kanemo malo olja in jih premešamo. To bo preprečilo, da bi se rezanci sprijeli. Stresemo v protvan in dodamo polivko ter drugo polovico bučke, ki smo jo že prej narezali.

15182418_10209415095468781_1175793237_o15146827_10209415095748788_922903241_o

Če ste vegetarjanci lahko po vrhu potresete še sir, če ne damo pečti na 250 stopinj za 20min brez sira. Se lepo zapeče in zelo okusno je. Po vrhu potresemo še svež drobnjak, ki popestri končni izdelek in okus.

15183959_10209415042067446_285580779_o15145156_10209415027667086_2120108010_o

Povsem enostavna in preprosto božanska jed.

Pa dober tek!

logo_300

email: info@mar-tina.si

Facebook stran: https://www.facebook.com/Pike-Poke-163079443902661/

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*