Pizza po Tinkino

Kdo nima rad pice??? Naj dvigne roko tisti, ki bi rad jedel tako kot je v piceriji, ampak bi rad zanjo odštel minimalni znesek??? :). Jaz sem danes moram priznat naredila tako dobro, da je v piceriji ne naročim več. Ne vem ali mi je ratalo zato, ker sem delala recept za blog ali pa sem tokrat res delala že 100ič in mi je končno ratalo :).

Uglavnem sestavine so res minimalne, oz kolikor se pri veganu da minimalno bit :).

Kaj rabim za izdelavo:(za 2 osebi)

  • suhi kvas (lahko tud svežega ampak jaz vedno dam suhega)
  • moka (zelo dobra je pirina, danes sem pa uporabila pšenično belo ker sem jo še doma imela)
  • sol, voda
  • razna zelenjava

Postopek izdelave testa:

V posodo stresemo cca 500g moke. Vmes stresemo 1 vrečko suhega kvasa in premešamo.

15060200_10209322951805247_456991803_o

V posodo bomo dolili mešanico vode in soli ( v 2,5dcl mlačne vode stopimo 2celi in 1/2čajne žličke soli). Vmešamo počasi, da se nam oblikuje testo..

15060448_10209322951605242_80695240_o15051974_10209322951885249_638576360_o

Ko je s kuhovnico že težko mešati bomo nadaljevali z rokami. Roke si prej namazemo z nekaj olja, ker jih bomo tako kasneje lažje umili.

15060278_10209322952605267_1466166620_o

Testo umesimo toliko da se nam še čisto malo lima po rokah, tako ga bomo kasneje lažje razvaljali.

Umeseno testo damo počivat za cca 20min v čisto kuhinjsko krpo (ker je kvas suhi ne bo vzjahal veliko mogoče samo kakšno malenkost).

15053340_10209322952165256_1944775545_o

Pečico damo v naprej greti na 220stopinj, na program pizza (drugače pa klasičen program za peko kruha).

Se pravi testo počiva, pečica se greje..dajmo sedaj pripravit nadev..

Pripravimo pločevinko pelatov. Stresemo jih v posodo in jih z paličnim mešalnikom spasiramo(okus je čisto drugačen in boljši od kupljenega pasiranega paradižnika). dodamo ščep soli in origano. Dodamo tudi strok česna. vse skupaj zmešamo in polivka je pripravljena.

15060244_10209322952885274_1182352133_o

Pripravili bomo še tržaško omako, odkar ne jem sira je to must have dodatek na pici :)). Česen nalupimo in stremo v posodo. Dodamo ščep soli in navadno olje. Tržaška omaka je pripravljena.

15045487_10209322953165281_1082959377_o

Narežemo poljubno zelenjavo (jaz si brez bučk, svežih šampinjonov in paprike pice ne predstavljam tako da moram to vedno imeti pri roki).

15045431_10209322952045253_1079040518_o

Vse kar je v posodi gre na pico takoj, paradižnik pa damo gor ko je pica že pečena, saj je tako veliko bolj polnega okusa (meni :)).

Se pravi imamo pripravljeno testo, polivko, nadev, omako, pečica je vroča, preostane samo še nadevanje in čakanje, da se speče.

Moj mož je zakon ker vedno naredi tisti del, ki mene najbolj živcira. Oblikovanje v pekač. (jaz imam kul silikonski model, na katerega se nič ne prime-kupila mi ga je mami mislim, da v Kiku že 1000 let nazaj :))

15045470_10209322953205282_371485627_o15063969_10209322953525290_2097196023_o

Skrivnost v oblikovanju testa je, da se še malo lima na roke. Pekača nisva nič oljila, ker ga tako še težje razvaljava, predvidevam pa, da bi v navadnem pekaču morali naoljiti, da se ne prime. Nadevamo in damo v pečico za 15min oz spremljamo.

15052016_10209322954205307_1914192983_o

Ko je rob že rjav je Pica gotova in jo lahko potresemo s paradižnikom in tržaško omako in POJEMO :).

15053300_10209322954725320_1931602642_o

Moja je bila danes res tako dobra, da ne vrjamem da bom v prihodnje šla v picerijo razen če se mi res ne bo dalo kuhati :).

Pa dober tek.

logo_300

email: info@mar-tina.si

Facebook stran: https://www.facebook.com/Pike-Poke-163079443902661/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*