
Kdo nima rad pice??? Naj dvigne roko tisti, ki bi rad jedel tako kot je v piceriji, ampak bi rad zanjo odštel minimalni znesek??? :). Jaz sem danes moram priznat naredila tako dobro, da je v piceriji ne naročim več. Ne vem ali mi je ratalo zato, ker sem delala recept za blog ali pa sem tokrat res delala že 100ič in mi je končno ratalo :).
Uglavnem sestavine so res minimalne, oz kolikor se pri veganu da minimalno bit :).
Kaj rabim za izdelavo:(za 2 osebi)
- suhi kvas (lahko tud svežega ampak jaz vedno dam suhega)
- moka (zelo dobra je pirina, danes sem pa uporabila pšenično belo ker sem jo še doma imela)
- sol, voda
- razna zelenjava
Postopek izdelave testa:
V posodo stresemo cca 500g moke. Vmes stresemo 1 vrečko suhega kvasa in premešamo.
V posodo bomo dolili mešanico vode in soli ( v 2,5dcl mlačne vode stopimo 2celi in 1/2čajne žličke soli). Vmešamo počasi, da se nam oblikuje testo..
Ko je s kuhovnico že težko mešati bomo nadaljevali z rokami. Roke si prej namazemo z nekaj olja, ker jih bomo tako kasneje lažje umili.
Testo umesimo toliko da se nam še čisto malo lima po rokah, tako ga bomo kasneje lažje razvaljali.
Umeseno testo damo počivat za cca 20min v čisto kuhinjsko krpo (ker je kvas suhi ne bo vzjahal veliko mogoče samo kakšno malenkost).
Pečico damo v naprej greti na 220stopinj, na program pizza (drugače pa klasičen program za peko kruha).
Se pravi testo počiva, pečica se greje..dajmo sedaj pripravit nadev..
Pripravimo pločevinko pelatov. Stresemo jih v posodo in jih z paličnim mešalnikom spasiramo(okus je čisto drugačen in boljši od kupljenega pasiranega paradižnika). dodamo ščep soli in origano. Dodamo tudi strok česna. vse skupaj zmešamo in polivka je pripravljena.
Pripravili bomo še tržaško omako, odkar ne jem sira je to must have dodatek na pici :)). Česen nalupimo in stremo v posodo. Dodamo ščep soli in navadno olje. Tržaška omaka je pripravljena.
Narežemo poljubno zelenjavo (jaz si brez bučk, svežih šampinjonov in paprike pice ne predstavljam tako da moram to vedno imeti pri roki).
Vse kar je v posodi gre na pico takoj, paradižnik pa damo gor ko je pica že pečena, saj je tako veliko bolj polnega okusa (meni :)).
Se pravi imamo pripravljeno testo, polivko, nadev, omako, pečica je vroča, preostane samo še nadevanje in čakanje, da se speče.
Moj mož je zakon ker vedno naredi tisti del, ki mene najbolj živcira. Oblikovanje v pekač. (jaz imam kul silikonski model, na katerega se nič ne prime-kupila mi ga je mami mislim, da v Kiku že 1000 let nazaj :))
Skrivnost v oblikovanju testa je, da se še malo lima na roke. Pekača nisva nič oljila, ker ga tako še težje razvaljava, predvidevam pa, da bi v navadnem pekaču morali naoljiti, da se ne prime. Nadevamo in damo v pečico za 15min oz spremljamo.
Ko je rob že rjav je Pica gotova in jo lahko potresemo s paradižnikom in tržaško omako in POJEMO :).
Moja je bila danes res tako dobra, da ne vrjamem da bom v prihodnje šla v picerijo razen če se mi res ne bo dalo kuhati :).
Pa dober tek.
email: info@mar-tina.si
Facebook stran: https://www.facebook.com/Pike-Poke-163079443902661/
Leave a Reply