Panirane marele z čičerikinim pirejem

Zdravo 🙂

Že zelo dolgo je minilo, odkar sem šla nazadnje na sprehod v gozd, tokrat sem se odpravila in našla 1 VELIIIKO marelo :).

Torej pripravila sem jo s čičerikinim pirejem, ker sem že v osnovi močenjše postave in je to bolj zdrava alternativa, da moja teža ne sega v višave.

Predlagam, da si čičeriko kuhate sami saj je bolj bogata z energijo, ki jo vegani tako nujno rabimo ;). Nič pa ni narobe, če si vzamete konzervo saj danes težko najdemo čas še za kuhanje čičerike.

Torej pa dajmo..

sestavine:

  • marele
  • moka
  • drobtine
  • sojino mleko
  • čičerika
  • veganska margarina

postopek priprave:

Najprej si pripravimo sestavine za paniranje,.. (v mleko jaz običajno dam ščepec soli, stisnem 1 strok česna in dodam sesekljan peteršilj ali drobnjak).

Moka, sojino mleko z začimbami, drobtine
Moka, sojino mleko z začimbami, drobtine

Takole izgledajo panirane veganske marele: (prav čist nič drugačne od paniranih z jajci) 🙂

14550547_10208976854473030_403974115_o

Pripravimo krop za kuhanje čičerike da bo naš pire topel. Na hitro jo odcedimo iz konzerve in speremo pod vodo, ter damo pogreti. istočasno lahko damo cvret marele v olje saj se časovno ujema :).

14571890_10208976340100171_1125319968_o14585756_10208976340140172_1711932239_o

Čičeriko grejemo cca 3min. Nato jo odlijemo in nadaljujemo s postopkom izdelave klasičnega pireja. Dodamo margarino in malo sojinega mleka (odlično se obnese tudi milffina veganski navadni sojin jogurt namesto sojinega mleka).

Torej pire imamo pripravljen, marela je pečena, iz olja jo damo na papirno brisačo predno postrežemo zato da nam maščoba ne teče po postreženem obroku, nato pa vse skupaj damo na krožnik in postrežemo.

14550950_10208976340180173_1712537239_o
Marele po pečenju damo na servitete da odda odvečno olje
14585673_10208976340220174_1600299178_o
Končni izdelek

Zraven bi super pasala kakšna solata!

P.S. meni je vse skupaj vzelo cca 15min.

Pa dober tek.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*