Njoki s šampinjoni v “smetanovi”omaki

Kdo ne mara njokov?? mmmm nekaj najboljšega. Res, da ni najbolj zdravo ampak, ker se radi razvajamo pa naj bo :).

Obožujem gobe v vseh oblikah. Gobove juhe, panirane in v omaki, na pici…seveda najraje imam, da so sveže. Do sedaj, sem v glavnem kupovala, kar šampinjone, odlične pa so tudi šitake, ki  so dražje zato so na mojem jedilniku poredko.

Včasih rada skuham kaj, kar mi ne vzame veliko časa, tokrat je to ta odlična jed. Šampinjone sem kupila v Eurospinu 500g za 1,20€, smetano sem uporabila za kuhanje od Valsoie. Meni se obnese super. Njoki so iz Eurospina in so bili v akciji, zato je bilo kosilo še toliko slajše, ker nisem zapravila veliko.

Sestavine:

  • veganska smetana za kuhanje (meni je najbolj všeč Valsoia)
  • strok česna
  • šampinjoni
  • sveža zelišča
  • sojina omaka
  • njoki

Čas priprave: cca 20min

Postopek izdelave:

Na kosce narežeš šampinjone. Jaz jih narežem na večje kose. Na ponev kapneš malo olivnega olja in sojine omake in popečeš šampinjone. Jaz jih rada zapečem toliko, da so že malo rjavi. Obožujem okus zapečenih šampinjonov.

Med šampinjone, ko so dovolj pečene za vaš okus dodamo smetano za kuhanje. pomešamo. Dodamo če je premalo slano še malo sojine omake, stisnemo strok česna in pomešamo. Kuhamo dokler niso kuhani njoki.

Pristavimo lonec in po navodilih skuhamo njoke. Ko so kuhani jih odlijemo in postrežemo z omako. Na koncu ko je že servirano na krožniku potresemo s svežimi začimbami. Jaz sem uporabila drobnjak.

Na koncu obliznemo prste :).

Dober tek!

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*