“mlečni” riž

Še, ko sem bila doma, sem velikokrat jedla mlečni riž. Meni se je vedno po zaužitju mlečnih izdelkov začelo spahovati.

Mlečnih izdelkov enostavno ne prenašam in so mi po okusu zanič. Ker pa se s to vrsto jedi lahko zelo lepo zapolnemo svoj želodček sem se odločila, da z vami podelim recept. Je podoben klasičnemu le-da jaz namesto navadnega mleka uporabim sojinega iz Hoferja ali mandljevega.

Kaj potrebujem:

  • sojino mleko (mleko po izbiri)
  • sol
  • sladkor
  • kakav ali cimet

Postopek izdelave:

Dve pesti riža damo v lonec. Dolijemo 3x toliko mleka. začnemo s kuhanjem. Dodamo ščep soli in dva ščepa sladkorja. kuhamo tako dolgo da se riž skuha. Vmes poskušajte, če riž še ni kuhan mleka pa zmanjkuje dodajte še mleka, če vam ga zmanjka lahko dodate tudi vodo. Meni je všeč da je bolj gostljat seveda lahko pustite tudi več mleka, da bo riž bolj redek.

Postrežemo potresenega s kakavom, moj mož zelo rad potrese tudi s cimetom namesto kakava.

Pa dober tek!

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*