Kruhovi cmoki

Ž e nekaj časa iščem opcijo kako bi nadomestila “navadne” kruhove cmoke z vegansko različico. Pa mi je dobra prijateljica, ki sem jo spoznala v tej nosečnosti zaupala, kako jih naredi ona.

Ker si jih je moj mož res želel, sem rekla, da poizkusim, da vidim kaj bo nastalo. Moram reči, da so resnično okusni in bodo na našem jedilniku bolj redno :D.

Torej, kaj rabite za kruhove cmoke:

  • suh kruh (za 12 cmokov sem jaz porabila 3/4 črne Hoferjeve štruce
  • Sojino mleko (poljubno lahko izberete vam ljubšega)
  • sveže začimbe (bazilika, peteršilj..)
  • sol
  • 1 strok česna
  • čebulo

Postopek priprave:

Kruh narežete na manjše kocke in ga namočite z mlekom. Pazite da ga ne namočite preveč, v nasprotnem primeru boste morali odtisniti in boste imeli odveč mleko. Raje dodajajte po malem.

Medtem, ko se kruh namaka pripravite čebulo. Narežeš na majhne kocke, enako storiš s česnom. Ko je pripravljeno prepražiš oboje skupaj na ponvi, da postekleni.

Odstaviš, da preveriš kruh. ga pregneteš z roko. Če je premokro ga odtisni v drugo posodo. Ko imaš maso ki bi se že lahko oblikovala, dodaš čebulo in česen, nasekljan peteršilj, po okusu soliš in popraš. (jaz drugih zaćimb nisem dodajala, ker mi je okusno na ta način).

Ko so vse sestavine dodane, jo z roko fino pregnetemo da dobimo neke vrste testo. Dodamo 1-2 žlici moke in po potrebi če je masa premokra drobtine.

Mešamo z roko dokler ni masa po izgledu taka:

Ko je končana, jo damo v hladilnik za cca 15 min, da se bo potem lažje oblikovala.

Ko jo pa bomo oblikovali pa bodo kroglice izgledale takole:

Pripravljene cmoke kuhamo na sopari cca 20-25min. Jaz sem jih kuhala takole, ker nisem imela posebne posode. Pokrila sem pa s pokrovko.

Postrežemo lahko z veganskim golažem ali pa mogoče gobovo-smetanovo omako.

Pa dober tek!

MartinaMlakar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*