Čičerikini polpeti

Pride dan, ko ne vem več kaj bi skuhala. In skoraj vedno, mi tik pred zdajci pade na pamet jed, za katero sestavine imam vedno doma.

Čičerikini polpeti, mene osebno spominjajo na pohane marele, zato jih imam tako rada. Kar nekaj časa je trajalo, da sem odkrila neko kombinacijo, ki je omogočila, da se polpeti v olju niso razpadli ter, da ni ven skakal okus lanenih semen. Tokrat mi je ratalo in tale postopek z veseljem delim z vami. Zraven postrežete poljubno prilogo, midva sva imela cvetačni pire po nasvetu moje sestre in moram rečti, da je bil fantastičen, ter nekaj na hitro popražene zelenjave.

Kaj potrebujem:

  • 2 konzervi čičerike (če delamo več polpetov-jaz jih nekaj pripravim še za v skrinjo)
  • 200g ovsenih kosmičev
  • 6 žlic lanenih semen
  • 1 čajno skodelico jušne osnove
  • sveža zelišča
  • 1 čebula, 2 stroka česna

P.S. Če želimo imeti manjše količine polpetov vse zgornje sestavine razpolovimo.

Postopek priprave:

V manjši lonček namočimo lanena semena. (Namočimo jih za cca 5min-toliko, da spustijo sluz, in jih nato z vodo vred v multipraktiku zmeljemo- lahko jih zmeljemo tudi predno jih namočimo.)

15053188_10209362849922675_747289408_o

Med tem v multipraktik stresemo čičeriko in ovsene kosmiče ter na grobo zmiksamo.

15064866_10209362846602592_357295634_o

Olupimo 1 čebulo in 2 stroka česna. narežemo oboje na drobne kosce. Najprej prepražimo čebulo, da postekleni, nato na hitro dodamo česen in pomešamo, da zadiši.

15065164_10209362846162581_1757203695_o

Oboje je prepraženo, sedaj čebulo stresemo v multipraktik k že zmiksani čičeriki.

15064890_10209362848082629_462840682_o

Dodamo še sveža želišča (jaz sem dodala drobnjak in peteršilj) in zmiksana lanena semena.

15127593_10209362850602692_175135749_o

15060233_10209362860602942_1275089834_o

Ko je mešanica narejena ji dolijemo cca 1 kozarec jušne osnove, da ni masa presuha. Jaz nisem še nikoli uspela narediti dobre mase brez vode ali jušne osnove. Ven pride gosta in pacasta zmes. Jaz jo oblikujem z žlico, ki jo prej zmočim z vodo saj se tako manj lima.

Pečemo jih v nekaj olja.

15133690_10209362861482964_2101664158_o

Na vsaki strani cca 3min toliko, da porjavijo,

15133971_10209362865763071_1970963450_o

Pečene odstavimo na na papirnate brisače,da popevna odvečno olje.

15134040_10209362866763096_166284535_o

Jaz sem vmes prepražila zelenjavo in pripravila cvetačni pire  ter postregla. Zmanjkalo je takoj :).

Izdelek je na koncu takle:

15064881_10209362867723120_222422926_o

Pa dober tek!

logo_300

email: info@mar-tina.si

Facebook stran: https://www.facebook.com/Pike-Poke-163079443902661/

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*