
Z možem sva se odločila, da bova poskusila živeti bolj zdravo, in odprla vrata novim stvarem (optimista) XD. Zamislila sem si presne špagete z nečim, kar sem imela v hladilniku. In porabila sem češnjev paradižnik, šampinjone, brokoli ter lečo. Vso našteto zelenjavo sem dobila v Hoferju za -50%, tako, da me je kosilo za dva prišlo cca 5€.
Čas priprave: cca 25 min (zaradi kuhanja leče)
Kaj potrebujem:
- bučke
- paradižnik
- brokoli
- leča
- šampinjoni
(poljubno lahko menjate ali odvzemate zelenjavo, je pa zvezda jedi definitivno paradižnik, tako da ga toplo priporočam, ker je jed res okusna).
Postopek priprave:
Na mlinček narežemo bučkine rezance (mlinček sem nedavno dobila za slabih 7€ v Hoferju), lahko so tudi korenčkovi..
Narežemo češnjev paradižnik in ga stresemo v ponev ter popečemo. Dodamo brokoli in pražimo, da se zmehča.
Lečo lahko skuhate prej ali pa vmes. Jaz sem jo kuhala cca 15min vmes ko sem pripravljala polivko. Ko je leča kuhana jo odlijemo in dodamo mešanici paradižnika in brokolija.
Moj mož gob ne mara, zato sem sebi še posebej prepražila šampinjone in jih posebaj dodala na končni krožnik.
Pomešamo in dodamo bučkine rezance. Na hitro pokuhamo samo toliko, da se polivka oprime rezancev in da so topli.
ko so rezanci že topli malo posolimo in popramo ter postrežemo. Končni izdelek izgleda takole:
Tokrat mi je uspelo ujeti odziv moža v objektiv. Bošček mora jesti na kavču saj ima še vedno poškodbo prsta..
Meni je bilo božansko, moj mož pa ni bil navdušen nad rezanci. Pravi, da je polivka fantastična sam pa se bo še vedno raje držal klasičnih polnozrnatih testenin XD.
Jed je resnično zdrava in lahka, kot nalašč za večerjo ali pa samo za na hitro pripravit kaj za pod zob.
Upam, da vam bo jed všeč meni je bila bombastična :).
Pa dober tek!
Leave a Reply