Bučkini rezanci s svežim paradižnikom in lečo

Z možem sva se odločila, da bova poskusila živeti bolj zdravo, in odprla vrata novim stvarem (optimista) XD. Zamislila sem si presne špagete z nečim, kar sem imela v hladilniku. In porabila sem češnjev paradižnik, šampinjone, brokoli ter lečo. Vso našteto zelenjavo sem dobila v Hoferju za -50%, tako, da me je kosilo za dva prišlo cca 5€.

Čas priprave: cca 25 min (zaradi kuhanja leče)

Kaj potrebujem:

  • bučke
  • paradižnik
  • brokoli
  • leča
  • šampinjoni

(poljubno lahko menjate ali odvzemate zelenjavo, je pa zvezda jedi definitivno paradižnik, tako da ga toplo priporočam, ker je jed res okusna).

Postopek priprave:

Na mlinček narežemo bučkine rezance (mlinček sem nedavno dobila za slabih 7€ v Hoferju), lahko so tudi korenčkovi..

15204161_10209422887903587_1221159377_o

Narežemo češnjev paradižnik in ga stresemo v ponev ter popečemo. Dodamo brokoli in pražimo, da se zmehča.

15183869_10209422887983589_1785688990_o15153092_10209422888023590_667025539_o

Lečo lahko skuhate prej ali pa vmes. Jaz sem jo kuhala cca 15min vmes ko sem pripravljala polivko. Ko je leča kuhana jo odlijemo in dodamo mešanici paradižnika in brokolija.

14274321_10209422888263596_1795218499_o

Moj mož gob ne mara, zato sem sebi še posebej prepražila šampinjone in jih posebaj dodala na končni krožnik.

15225315_10209422888383599_46702750_o

Pomešamo in dodamo bučkine rezance. Na hitro pokuhamo samo toliko, da se polivka oprime rezancev in da so topli.

15225180_10209422888743608_1371243980_o

ko so rezanci že topli malo posolimo in popramo ter postrežemo. Končni izdelek izgleda takole:

15184025_10209422889063616_119273716_o

Tokrat mi je uspelo ujeti odziv moža v objektiv. Bošček mora jesti na kavču saj ima še vedno poškodbo prsta..

15225333_10209422889183619_1679563325_o

Meni je bilo božansko, moj mož pa ni bil navdušen nad rezanci. Pravi, da je polivka fantastična sam pa se bo še vedno raje držal klasičnih polnozrnatih testenin XD.

15153001_10209422889463626_721227382_o

Jed je resnično zdrava in lahka, kot nalašč za večerjo ali pa samo za na hitro pripravit kaj za pod zob.

Upam, da vam bo jed všeč meni je bila bombastična :).

Pa dober tek!

logo_300

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*